• Началась благотворительная акция «Рождественское тепло»
    Началась благотворительная акция «Рождественское тепло»
    В дни Рождественского поста, с 28 ноября по 7 января, ежегодно, по благословению Архиепископа Пятигорского и Черкесского Феофилакта проводится благотворительная акция «Рождественское тепло». На приходах


Духовенство благочиния помолилось у мемориалов в день начала Великой Отечественной войны

21 и 22 июня священники Нальчикского благочиния участвовали в траурных митингах в честь 78-й годовщины начала Великой Отечественной войны.

21 июня 2019 года о воинах, которые сражались на Курпских высотах в Кабардино-Балкарии помолился настоятель Покровского храма станицы Котляревской иерей Николай Арманов. Священник поднялся на мемориал вместе с поисковиками для захоронения останков четверых бойцов. Павших воинов похоронили у мемориала с молитвой и воинскими почестями. Бои на Курпских высотах называют самыми кровопролитными на территории КБР. В них погибло больше 17 тысяч бойцов 37-й армии, но враг дальше не прошёл.

В Нальчике активисты православного молодёжного центра «Мир всем» присоединились к патриотической акции «Свеча памяти» и зажгли свечи в 4 часа утра у воинского мемориала.

22 июня 2019 года в 4 часа утра в городе Нальчике духовенство с активистами Центра православной молодежи КБР «Мир всем» приняли участие в ежегодной патриотической акции «Свеча памяти». Они почтили память погибших в годы Великой Отечественной войны, зажгли свечи у воинского мемориала «Вечный огонь Славы».

В полдень 22 июня 2019 года благочинный Нальчикского церковного округа протоиерей Валентин Бобылев участвовал в акции «Горсть памяти» у самого высокогорного воинского захоронения в Республике.

У мест воинских захоронений в Тырныаузе, селах Былым и Терскол Эльбрусского района в торжественной обстановке Врио Главы КБР Казбек Коков с представителями местной администрации Эльбрусского муниципального района, военного комиссариата Республики, общественных объединений ветеранов взяли землю в специальные контейнеры «солдатские кисеты». Гильзы установят в мемориальном комплексе главного храма Вооружённых Сил России.

 

 

Версия на Кабардинском языке

Епархием и щоджэнхэр Хэку зауэшхуэр щыщIидза махуэм Тхьэ щелъэIуащ фэеплъхэм деж

Мэкъуауэгъуэм и 21-22-хэм Псыхуабэ епархием и щоджэнхэр хэтащ Хэку зауэшхуэр къызэрыхъейрэ илъэс 78-рэ зэрырикъум теухуа фэеплъ зэхыхьэхэм.

2019 гъэм мэкъуауэгъуэм и 21-м Къэбэрдей-Балъкъэрым и Курпскэ лъагапIэхэм щызэуа зауэлIхэм папщIэ Котляревскэ станицэм и Покров члисэм и унафэщI щоджэн Арманов Николай Тхьэ елъэIуащ. Щоджэныр фэеплъым дэкIащ зауэлIхэм къащIэнахэр къэзылъыхъуэ гупым я гъусэу. ЗауэлIхэр фэеплъым деж щыщIалъхьэжащ тхьэлъэIурэ зауэлI щIыхьымрэ хуащIу. Курп лъагапIэхэм щекIуэкIа зэпэщIэтыныгъэр Къэбэрдей-Балъкъэрым и Iэгъуэблагъэм щекIуэкIахэм ящыщу нэхъ гуащIэу къалъытэ. Абы хэкIуэдащ армэ 37-м и зауэлI мин 17-м щIигъу, ауэ бийр адэкIэ ягъэкIуакъым.

Мэкъуауэгъуэм и 22-м, пщэдджыжьым сыхьэти 4-м, Минводы къалэм ягу къыщагъэкIыжащ Хэку зауэшхуэм хэкIуэда зауэлIхэм я фэеплъхэр. Хабзэ зэрыхъуауэ къалэм и щIалэгъуалэмрэ Покров члисэм и щоджэнхэмрэ а махуэм фэеплъым деж щызэхуэсащ, я фIэщхъуныгъэмрэ Хэкумрэ зи псэ щIэзытахэр. ТхьэлъэIур иригъэкIуэкIащ Минераловодскэ члисэ округым и щоджэн нэхъыжь Панасенкэ Алексий.

А махуэ дыдэм Къэрэшей-Шэрджэсым и къалащхьэм щекIуэкIащ КъШР-м и Iэтащхьэр зыхэт Темрезов Рашид. ПэкIум къыщыпсэлъащ Черкесск и Никольскэ члисэ зэхуэхьэсам и клирик Иманов Алексий. Щоджэныр Тхьэ елъэIуащ хэкIуэда зауэлIхэм я псэр зэгъэну, итIанэ фэеплъым деж тхьэлъэIур щригъэкIуэкIащ.

Налшык «Псоми мамырыгъэ» чристэн щIалэгъуалэ центрым хэтхэр хыхьащ «Шэху уэздыгъэ» Iуэхум икIи пщэдджыжьым сыхьэти 4-м фэеплъым деж шэху уэздыгъэхэр щыпагъэнащ. А махуэм шэджагъуэм Налшык члисэ округым и благочиннэ щоджэн нэхъыжь Бобылев Валентин хэтащ «Горсть памяти» Iуэхум, республикэм нэхъ лъагэ дыдэу зауэлIхэр щыщIалъхьа и щIыпIэм деж. КъБР-м и Iэтащхьэм и къалэнхэр зыгъэзащIэ КIуэкIуэ Казбек, щоджэнхэмрэ ветеранхэмрэ щIыгъуу щIы IэмыщIэхэр сэлэт чысэхэм кърахри артиллерие снарядхэм иралъхьащ. Гильзэхэр Урысейм IэщэкIэ зэщIэузэда и къарухэм я члисэ нэхъыщхьэм и фэеплъ комплексым щагъэувынущ.

Архыз и Софие губгъуэм, КъШР-м мэкъуауэгъуэм и 22-м етхуанэу щекIуэкIащ «Шэху уэздыгъэхэр Кавказыр щхьэхуит къэзыщIыжахэм яхупыгъанэ» Iуэхур. Ар къызэрагъэпэщащ Зеленчукскэ районым и администрацэм, щэнхабзэмкIэ унэм и район уардэунэм, Зеленчукскэ къэзакъ зэгухьэныгъэм, Зеленчукскэ, Урупскэ районхэм я дзэ комиссариатхэм, Ипщэ Къэрэшей-Шэрджэс члисэ округым. Фэеплъ Iуэхум хэтащ 34-нэ мотошабзауэ бригадэм и сэлэтхэмрэ

офицерхэмрэ, Зеленчукскэ районым и юнармейцхэр, ветеранхэм я Советым хэтхэр, округым и щоджэнхэр. Iуэхур гуфIэгъуэ маршкIэ щрагъэжьащ Кавказым и перевалхэр щхьэхуит къэзыщIыжахэм я фэеплъым деж. ИужькIэ щоджэнхэм тхьэлъэIур ирагъэкIуэкIащ, фэеплъ пэкIум щIыгъуу. Дзэ комиссар Бахтэ Евгений къэзакъхэм я гъусэу къуэшыкхъэм къраха щIы IэмыщIэу чысэм иралъхьащ УФ-м IэщэкIэ зэщIэузэда и члисэ нэхъыщхьэм яхьын папщIэ. Фэеплъ пэкIур зауэ уэрэдхэм я концерткIэ зэхуащIыжащ. Ар ягъэдэхащ районым ЩэнхабзэмкIэ и унэм и гупым. Зауэм хэкIуэдахэм я фэеплъу шари 100 уафэгум ираутIыпщхьащ.

Мэкъуауэгъуэм и 22-м, пщэдджыжьым сыхьэти 4-м Кисловодск къалэм и «Журавли» фэеплъым деж щекIуэкIащ «За час до рассвета» фэеплъ зэхыхьэр. Хэкум и хъумакIуэ хэкIуэдахэм папщIэ. Ар иригъэкIуэкIащ Никольскэ члисэ зэхуэхьэсам и щоджэн нэхъыжь Грамацкий Андрей. Сыхьэти 10-м щоджэныр къыщыпсэлъащ «Поклонимся великим тем годам» пэкIум.

 

 

 

 

Вести КБР, ТВ КБР

 

Благословенный Кавказ

 

Просмотров: (19)

Комментирование запрещено