В Пятигорске состоялось соборное богослужение духовенства епархии

9 января 2020 года архиепископ Пятигорский и Черкесский Феофилакт совершил праздничную вечерню в Спасском кафедральном соборе Пятигорска.

Архиерею сослужили: руководитель Административного секретариата Пятигорской епархии иерей Илия Яковенко, духовенство Спасского собора и благочинные церковных округов. В соборе помолились священнослужители епархии с семьями, насельники и насельницы обителей. По окончании богослужения Владыка обратился к духовенству и прихожанам со словом поздравления.

Затем архиепископ Феофилакт дал праздничный прием для священнослужителей с супругами. Владыка и гости посмотрели спектакль «Чудотворцы» екатеринбургского театра «НитьЯ»из трилогии «Отцы и дети». Постановка на острую тему отношений в семье нашла живой отклик зрителей.

 

Версия на Кабардинском языке

 

Псыхуабэ щекIуэкIащ епархием и щоджэнхэм я тхьэлъэIур

2020 гъэм щIышылэм и 9-м Псыхуабэ, Черкесск щIыналъэхэм я архиепископ Феофилакт махуэшхуэ пщыхьэщхьэ тхьэлъэIур щригъэкIуэкIащ Псыхуабэ и Спасскэ кафедральнэ члисэ зэхуэхьэсам.

Щоджэн нэхъыщхьэм къулыкъур драгъэкIуэкIащ: Псыхуабэ епархием и Административнэ секретариатым и унафэщI щоджэн Яковенкэ Илия, Спасскэ члисэ зэхуэхьэсам и щоджэнхэм, члисэ округхэм я благочиннэхэм. Члисэ зэхуэхьэсам Тхьэ щелъэIуащ епархием и щоджэнхэм я унагъуэхэр щIыгъуу, къулъшырыфым щыIэхэр. ТхьэлъэIу нэужьым Щихънагъым щоджэнхэмрэ екIуэлIапIэм кIуэхэмрэ хъуэхъукIэ захуигъэзащ.

ИужькIэ архиепископ Феофилакт щоджэнхэр къригъэблэгъащ, я щхьэгъусэхэр ящIыгъуу. Щихънагъымрэ хьэщIэхэмрэ еплъащ Екатеринбург и «НитьЯ» театрым и «Чудотворцы» спектакль «Отцы и дети» трилогием щыщым. Унагъуэм илъ зэхущытыкIэхэм теухуа теплъэгъуэр театреплъхэм ягу ирихьащ.

 

 

Благословенный Кавказ

 

Просмотров: (17)

Комментирование запрещено